Verzorging

Zo geniet u het langste van onze snijhortensia's

Verzorging

Bij de verzorging van de hortensia’s maken we onderscheidt tussen verse hortensia en de classic (doorgekleurde) hortensia. Met juiste behandeling staat de verse hortensia 2 tot 3 weken mooi in de vaas. De doorgekleurde hortensia kan uw huiskamer wel maanden opfleuren.

Verzorging verse hortensia
Verse bloemen zijn veel gevoeliger dan doorgekleurde bloemen, dus hebben meer zorg nodig om een goed vaasleven te kunnen garanderen.

Benodigdheden
Gebruik een schone, glazen vaas, een scherp mesje en snijbloemenvoeding. Daarnaast houdt u het water vrij van blad en zorgt u ervoor dat u de vaas met hortensia’s op een plek die vrij is van wind, tocht en warmte plaatst. Onderstaand lichten we deze verzorgingstips verder toe.

Schone, glazen vaas
Gebruik een schone, bij voorkeur glazen vaas. Maak deze vaas vooraf goed schoon met chloor en warm water om bacteriën te doden. En spoel deze goed na.

Hortensia-snijbloemenvoeding of snijheestervoeding
Vul de vaas met voldoende vers water (2/3 van de vaas) en voeg speciale hortensia-snijbloemenvoeding of snijheestervoeding toe en meng dit goed. Snijbloemenvoeding zit meestal bijgevoegd aan de bos of vraag uw bloemist hiernaar. Het gebruik van snijbloemenvoedsel geeft de bloemen extra energie en zorgt er ook voor dat de bacteriegroei sterk vermindert. Hierdoor blijft het water schoner.

Scherp mesje
Snij de hortensia’s minimaal 2 cm schuin af met een scherp mesje. Door het gebruik van een scherp mesje beschadigt de steel zo min mogelijk, zodat bateriegroei minder kans krijgt.

Water vrij van blad
Zorg dat het water in de vaas vrij is van blad, omdat blad in het water de bacteriegroei bevordert.

Vrij van wind, tocht en warmte en uit de buurt van fruit
Plaats de vaas met hortensia’s op een wind- en tochtvrije plaats. Zet de vaas met bloemen nooit in de zon of bij de verwarming. Houdt bloemen uit de buurt van fruit.

Als u de verzorgingstips op volgt, geniet u lang van onze schitterende hortensia’s.

Bloemen slap bij ontvangst?
Als de bloemen bij ontvangst slap zijn, snij deze dan 5 cm schuin af en laat ze dan gewikkeld in krantenpapier enkele uren water opnemen, waardoor ze herstellen.

Classic Hortensia
In principe is de verzorging van de Classic Hortensia gelijk aan de verzorging van de verse hortensia. Echter is de Classic Hortensia minder gevoelig en bovendien goed geschikt om te drogen.

Classic hortensia drogen
Classic bloemen kunnen uitstekend gedroogd worden. Als de bloemen geen water meer opnemen en het blad slag gaat hangen, kunt u het blad van de stelen verwijderen. De bloemen plaatst u dan terug in een droge vaas, waarna de bloemen geheel zullen opdrogen.