Zorg voor milieu

Werken met natuurlijke vijanden en energiebesparende maatregelen

Zorg voor milieu

Voor het telen van onze hortensia’s werken we continue aan verbetering en optimalisering. Hierbij staat een minimale belasting van milieu en mens centraal. We maken gebruik van natuurlijke gewasbeschermingsproducten en natuurlijke vijanden tegen insecten en nemen we energiebesparende maatregelingen.

Onze kwekerij is gecertificeerd met MPS-A.

Milieuvriendelijke teelt met natuurlijke vijanden
De bloem van de hortensia is geen heel gevoelige bloem voor ziektes, schimmels en dergelijke. Een mijt als spint bestrijden we geintregreerd. Dat wil zeggen dat we zo veel mogelijk werken met natuurlijke vijanden.

Energiebesparende maatregelen
De hortensia teelt is een koude teelt, dus het energieverbruik is heel laag. We maken zoveel mogelijk gebruik van de natuurlijke groeiomstandigheden. Daarnaast zijn onze kassen voorzien van schermdoeken om het gebruik van energie ook onder winterse omstandigheden te beperken.

Optimalisering 2016 en 2017
In 2016 hebben we alle asbestdaken van de verwerkingsruimte vervangen door moderne geïsoleerde daken. In januari 2017 zijn de daken voorzien van zonnenpanelen. Op deze manier zijn we op gebied van elektriciteit volledig energieneutraal geworden.